Olimpia a könyvtárban

Walter Umminger: A sport krónikája

2016. július 30. - Kálovics Tibor

A sport krónikája

Ha létezik olyan könyv, amit valamennyi magát sportrajongónak valló olvasónak el kell olvasnia, akkor az Umminger óriási lélegzetvételű munkája. A német sporttörténész műve, gyakorlatilag a párját ritkítja a sportirodalom történelmében, hiszen ilyen részletességgel senki sem dolgozta fel a XX. század eseményeit. A könyv azonban nem pusztán az 1900-as évek történetével foglalkozik, hanem az Ókori Olimpiai játékok történetétől kezdve egészen a sportágak kialakulásán át egészen a sport professzionálissá válásáig mindenről részletesen beszámol. A műben megtalálhatóak a labdarúgó világbajnokságok, Formula1-es szezonok, Tour De France körversenyek, ökölvívó címmeccsek eredményei, illetve egy róluk írt beszámoló, ám a Umminger a legnagyobb terjedelmet az olimpiai játékoknak szánta. 1992-ig szinte valamennyi versenyszám győzteséről olvashatunk egy-egy történetet, illetve az olimpiák történelmének első 96 évének legemlékezetesebb/legfelemelőbb vagy éppen legdrámaibb pillanatait is feleleveníthetjük a mű segítségével.

A könyvet, a világ közel 100 országában adták ki, és minden nemzet megkapta a lehetőséget, hogy a saját történelmét is beleillessze Umminger professzor munkájába. A magyar sikerekről, Dr. Takács Ferenc a Testnevelési Egyetem professzora számolt be, meggyőző részletességgel.

A bejegyzés trackback címe:

https://halisolimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr388924274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása