Olimpia a könyvtárban

A Magyar Olimpiai Bizottság kiadványai 1992-

2016. augusztus 03. - Kálovics Tibor

A MOB 1989-ben hívta életre sportösszefoglaló könyvsorozatát. A művek abban különböznek más sportösszefoglaló kötetekkel szemben, ezekben a könyvekben a lexikális adatokon túl a sajtó képviselőinek publikációit olvashatjuk egy-egy adott sporteseményről. A könyvekben többek között a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Nemzeti Sport a Sport Plusz munkatársai fejtik ki véleményüket, de olvashatunk publikációkat olyan irodalmi nagyságoktól is, mint a nemrég elhunyt Esterházy Péter.

MOB kiadvány révén az olimpiai években a kötetek jelentős részét az olimpiákról írt publicisztikák teszik ki, melyekben kiemelten foglalkoznak a Magyarország számára érmet nyerő sportolókkal. A kötetek zárásaként egy 30 oldalas összefoglaló eredménysor található, az aktuális év valamennyi eredményével.

Könyvtárunkban jelenleg az alábbi köteteket találja a Tisztelt Olvasó:

Sport '89-2013"

Külön felhívnám a figyelmet az 1994-es évet taglaló kiadásra, amely tartalmazza a 10 évvel korábban a karhatalom által bezúzásra ítélt: " Amerika Los Angelesben, Olimpia Amerikában" című kötet.

A bejegyzés trackback címe:

https://halisolimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr338928662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása