Olimpia a könyvtárban

Bocsák Miklós: Hogyan élnek olimpiai bajnokaink

2016. augusztus 01. - Kálovics Tibor

A Nemzeti Sport korábbi, és a Sport Plusz jelenlegi főszerkesztője közel két tucat sporttémájú könyvet írt az elmúlt 4 évtized során. Munkái közül az egyik legnagyobb példányszámban kiadott alkotása kerül most ajánlásra. A könyv különlegessége, hogy a sportolói pályafutáson túl, leginkább az olimpikonok magánéletére koncentrált, mutatván, hogy "ők is csak olyan emberek, mint bárki más."

Az 1998-ban kiadott mű abból különleges, hogy valamennyi (akkor még életben lévő) olimpiai aranyérmes magyar sportolóval tartalmaz egy-egy interjút. A beszélgetésekből megtudhatjuk, hogy kivel mi történt a nagy siker óta, ki hogyan élte meg a győzelmeit, illetve ki mivel foglalkozott sportpályafutása befejezése után.

A könyvből többek között kiderül, hogy mivel akart foglalkozni Kovács "KOKO" István, mielőtt profi szerződést ajánlottak volna neki? Mit tartott élete nagy fájdalmának Papp László? Melyik vívó olimpiai bajnok karrierje szakadt meg egy autóbaleset után? Hogyan vélekedtek emigrációjukról, illetve hazájukról a disszidáló sportolók? Balczó András miért nem volt hajlandó interjút adni a szerzőnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://halisolimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr468928664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása